Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis va participa la dezbaterile reprezentantilor din administratiile publice locale si asociatiile profesionale, dupa care va vizita Complexul Monahal Sumuleu-Ciuc, caminul "Sfantul Stefan" din Miercurea Ciuc si fabrica Perla Harghitei din Sancraieni. 

„Am venit pentru a vedea care sunt problemele de aici. Am o serie de intalniri si la sfarstitul zilei voi sti mai multe despre oamenii de aici“, a declarat Klaus Iohannis la sosirea sa la Miercurea-Ciuc, noteaza adevarul.ro.

Potrivit purtatorului de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi, „au trecut multi ani de cand un sef de stat nu a mai fost in vizita oficiala in cele doua judete din centrul tarii, iar scopul acestei vizite il reprezinta cunoasterea problemelor locale, identificarea realitatilor zonei, dar si a elementelor care tin de viitoarea dezvoltare regionala".

Presedintele participa la dezbaterea "Coerenta si transparenta - exemple de bune practici la nivelul judetelor Harghita si Covasna". La aceasta dezbatere vor participa 300 de reprezentanti din administratiile publice locale ale celor doua judete. Evenimentul se va axa pe identificarea problemelor cu care se confrunta administratia locala, identificarea domeniilor cu potential de dezvoltare, dar si pe modul in care sunt puse in practica masurile de ordin administrativ.

Tot astazi, Iohannis va merge si in Sfantul Gheorghe, unde se va intalni cu reprezentantii clusterelor, asociatiilor profesionale si incubatoarelor din zona, pentru a discuta acele masuri care pot fi luate pentru a incuraja intreprinderile mici si mijlocii.

Vizita se va incheia cu ceremonialul militar, organizat la Mausoleul de la Marasti, din Vrancea, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la batalie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.