Premierul Mihai Tudose l-a ironizat, joi, pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, la inceputul sedintei Executivului, pe ordinea de zi fiind un proiect de hotarare pentru aprobarea unui ajutor de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii. Tudose a afirmat ca ministrul Agriculturii ”dupa ce a terminat tot ce se putea cu oaia, a ajuns la ambalaj”, nepermitandu-i acestuia sa ia cuvantul. ”Nu, nu mai luati cuvantul, lasati”, a spus Tudose.

Ca sa incheiem pe un ton optimist, pe ordinea de zi avem un punct al domnului ministru Daea, care dupa ce a terminat tot ce se putea cu oaia, a ajuns la ambalaj. Este un ajutor de minimis pentru lana”, a afirmat premierul Mihai Tudose.

Imediat ministrul Argriculturii, Petre Daea, a vrut sa ia cuvantul insa a fost oprit de prim-ministru, spunandu-i ca ”intelegem ce intelege oaia”.

Nu, nu mai luati cuvantul, lasati. Dar inchidem cu oaia. Inteleg ca, daca am terminat si cu lana, e gata. Lasati ca intelegem ce intelege oaia, dar daca am ajuns si la ambalaj lucrurile sunt in regula”, a spus premierul zambind.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat, la inceputul lunii iulie, ca in Romania comunitati intregi au fost create datorita cresterii oilor, ministrul adaugand ca ”oaia are doar dorinta de a fi inteleasa de toti”.

Ministrul Petre Daea a subliniat iarasi rolul jucat de cresterea oilor in Romania. „Oaia a unit generatii, oaia a descoperit muntele si a populat muntele. Oaia a dat mancare si ne-a imbracat, oaia a dezvoltat industria lanii, oaia a creat localitati, a generat comune si frumoase comune, uitati-va in Sibiu, oaia a sudat generatiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Marginimea Sibiului este construita din lana oii, din branza oii, din mielul oii. Astazi, sigur ca oaia are doar dorinta de a fi inteleasa de toti”, a spus ministrul Agriculturii.

Pe 30 mai, Petre Daea s-a aratat deschis ideii de a schimba actualul brand de tara al Romaniei, frunza, cu oaia, el sustinand ca ”oaia este o statuie vie” si ca frunze are toata lumea, dar oi ca in Romania nu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.