Primaria din Cluj-Napoca va cumpara 30 de autobuze electrice cu 15 milioane de euro. Anuntul a fost facut marti de primarul Emil Boc, intr-o postare pe pagina oficiala de Facebook. 
"Azi am semnat acordul cadru privind achizitionarea a 30 de autobuze electrice. Primele 11 autobuze electrice vor fi livrate, potrivit contractului, in maxim 9 luni de la semnarea contractului subsecvent (cel tarziu martie 2018). Banii pentru aceste 11 autobuze provin din fonduri elvetiene (85%) si buget local (15%). Urmatoarele 19 autobuze urmeaza sa fie achizitionate din fonduri locale si europene", a scris primarul, pe pagina sa oficiala de Facebook.

Cele 30 de autobuze au o capacitate de 78 de locuri si sunt prevazute cu wi-fi, camere video, aer conditionat, dar si o platforma joasa, special destinata persoanelor cu dizabilitati.

"Pretul unui autobuz electric este de aproximativ 500.000 euro. Dorim pe aceasta cale sa oferim clujenilor un transport de calitate, modern, european, ecologic, nepoluant si sa crestem numarul autobuzelor in vederea incurajarii utilizarii transportului in comun", a completat Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.