Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, sustine ca 100 000 de pensii speciale au echivalentul a pensiilor a patru milioane de romani.
"Este adevarat ca 100 000 de pensii speciale au echivalentul cu patru milioane de pensii ale romanilor de rand. Date foarte clare vom putea avea in perioada urmatoare, dupa ce le strangem de la institutii. Deocamdata aceste informatii au fost date de Institutul National de Statistica", a declarat Olguta Vasilescu la un Romania TV, potrivit romanialibera.ro.

"Au fost facute foarte multe modificari la legea pensiilor in ultimii ani. Sunt unii care au iesit la pensie intr-un an cu o pensie mai mare decat altul care a iesit cu un an mai tarziu. Sigur ca noi vrem sa avem toata baza de date tocmai pentru a putea corecta sistemul. Altfel, nu putem vorbi despre o lege corecta. Cerem toata baza de date sa vedem cand s-a iesit la pensie, cum s-a calculat pensia la vremea respectiva, de ce asa. Nu se poate ca unii care au 15 ani de contributie la sistemul de pensii, fata de altii care nu au cotizat deloc sa aiba pensii identice. Acolo este o nedreptate care trebuie corectata. Vrem sa stim exact pe ce ne-am asezat si sa vedem ce putem face"
, a adaugat ea, citata de digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.