Politica 5 Iulie 2017 11:44 de Clara Vacaru
Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi, va fi audiat, miercuri dupa-amiaza, la sediul DNA Iasi, intr-un dosar privind achizitia mai multor masini Skoda de catre Primarie in anul 2013, cand edil era Gheorghe Nichita, spun surse judiciare.

Mihai Chirica ar urma sa ajunga la sediul DNA in cursul dupa-amiezii, pentru a da explicatii in dosarul care vizeaza achizitia a patru autoturisme Skoda de catre municipalitatea ieseana, scrie News.ro.

Aceleasi surse afirma ca initial Mihai Chirica avea calitatea de martor, insa procurorii i-au schimbat calitatea in cea de inculpat. Documentele pentru achizitionarea masinilor au fost semnate de Mihai Chirica, viceprimar la vremea aceea.

Surse din randul anchetatorilor afirma ca Primaria Iasi nu avea dreptul sa achizitioneze cele patru masini si ca au fost luate de catre Politia Locala, fara ca aceasta institutie sa le fi folosit vreodata.

Una dintre masini a fost utilizata de Adina Samson, fosta amanta a primarului Iasiului din perioada respectiva, Gheorghe Nichita.

In urma cu cateva zile, Primaria Iasi a renuntat la cele patru autoturisme Skoda a caror contractare s-a facut prin leasing, masinile fiind ridicate de catre proprietar, respectiv Unicredit Leasing Fleet Management SRL.

La sfarsitul anului trecut, mai multi angajati ai primariei iesene au fost audiati la DNA.

Presa locala afirma la acea vreme ca in dosar apar numele fostului primar Gheorghe Nichita, precum si ale trei apropiati ai acestuia, Liviu Hliboceanu (fost sef Politia Locala), Eugen Chisca (fost sef Serviciu Administrativ) si Dumitru Tomorug (director de investitii al Primariei).


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.