Politica 4 Iulie 2017 17:51
Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, este de parere ca situatia creata in sistemul judiciar arata ca justitia este incapabila sa se autoadministreze.

"Se pare ca s-a ajuns la punctul la care justitia demonstreaza ca, desi are o legislatie care o obliga la acest lucru, in fapt este incapabila sa se autoadministreze. Nu este posibil ca intr-un sistem de justitie care trebuie sa fie respectat sa se intample atatea lucruri contradictorii cate se intampla acum in interiorul sistemului. Nu vorbim de atacurile oamenilor politici (...) vorbim strict despre actiuni ale magistratilor impotriva magistratilor", a declarat Basescu, citat de antena3.ro.

"Eu cred ca ministrul Justitiei, presedintele si CSM trebuie sa ia urgent masuri. De ce s-a ajuns aici? Din mai multe motive dar este clar, pe de o parte, de setea de putere a unor magistrati, o sete irationala. Pe de alta parte, constructia de falsa glorie pentru unii magistrati, pe de alta parte faptul ca prin legislatie nu am protejat judecatorii de abuzurile procurorilor. Si va asigur ca asa cum multi oameni politici simt abuzurile procurorilor si judecatorilor impotriva lor, la fel sunt si judecatori care simt sau traiesc cu psihoza abuzurilor pe care in orice clipa le poate face un procuror asupra unui judecator", a mai spus presedintele PMP, potrivit dcnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.