Evident ca nu, altfel nu l-as fi desemnat. Dar, daca astfel de acuzatii se adeveresc, atunci problema trebuie rezolvata nu de mine, ci de cei care au propus persoana, respectiv de persoana in cauza. Eu pornesc de la premisa ca, daca vor exista confirmari ale acestor acuzatii, vor aparea si urmarile in consecinta”, a afirmat Klaus Iohannis, intrebat daca acuzatiile de plagiat care planeaza asupra lui Mihai Tudose contrazic criteriile de integritate pe care le sustine.

Seful statului a mai spus ca PSD raspunde integral de prestatia premierului Mihai Tudose, in conditiile in care a fost propunerea acestui partid pentru functia de prim-ministru.

Exista o majoritate PSD-ALDE in Parlament. La consultari, aceasta majoritate a propus o persoana, eu am acceptat aceasta propunere. Nu este propunerea mea, este propunerea PSD-ului, PSD raspunde integral si pana la sfarsit de prestatia domnului prim-ministru Tudose, iar domnul prim-ministru Tudose, in calitate de persoana privata, raspunde de activitatea proprie anterioara numirii in functia de prim-ministru”, a completat presedintele Klaus Iohannis.

Mihai Tudose a comentat, zilele trecute, acuzatiile legate de lucrarea sa de doctorat, pe care ar fi plagiat-o, spunand ca a facut-o pentru el, pentru a acumula cunostinte: "Lucrarea de doctorat a fost facuta pentru mine, pentru a acumula niste cunostinte, nu a fost facuta pentru a capata functii, posturi sau remuneratii. Cand a inceput iuresul cu plagiatele, pentru a nu intra in aceasta morisca, am zis ca renunt la titlul de doctor. In opinia mea, nu am plagiat. Lucrarea a fost judecata pe reglementarile de acum, care nu erau in vigoare atunci".