Politica 4 Iulie 2017 17:42 de Clara Vacaru
Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti, la Palatul Cotroceni, ca acuzatiile de plagiat care planeaza asupra premierului Mihai Tudose nu contrazic criteriile de integritate pe care le sustine, dar, daca aceste speculatii se vor adeveri, problema va trebui rezolvata nu de el, ci de majoritatea PSD-ALDE, care l-a sustinut.

Evident ca nu, altfel nu l-as fi desemnat. Dar, daca astfel de acuzatii se adeveresc, atunci problema trebuie rezolvata nu de mine, ci de cei care au propus persoana, respectiv de persoana in cauza. Eu pornesc de la premisa ca, daca vor exista confirmari ale acestor acuzatii, vor aparea si urmarile in consecinta”, a afirmat Klaus Iohannis, intrebat daca acuzatiile de plagiat care planeaza asupra lui Mihai Tudose contrazic criteriile de integritate pe care le sustine.

Seful statului a mai spus ca PSD raspunde integral de prestatia premierului Mihai Tudose, in conditiile in care a fost propunerea acestui partid pentru functia de prim-ministru.

Exista o majoritate PSD-ALDE in Parlament. La consultari, aceasta majoritate a propus o persoana, eu am acceptat aceasta propunere. Nu este propunerea mea, este propunerea PSD-ului, PSD raspunde integral si pana la sfarsit de prestatia domnului prim-ministru Tudose, iar domnul prim-ministru Tudose, in calitate de persoana privata, raspunde de activitatea proprie anterioara numirii in functia de prim-ministru”, a completat presedintele Klaus Iohannis.

Mihai Tudose a comentat, zilele trecute, acuzatiile legate de lucrarea sa de doctorat, pe care ar fi plagiat-o, spunand ca a facut-o pentru el, pentru a acumula cunostinte: "Lucrarea de doctorat a fost facuta pentru mine, pentru a acumula niste cunostinte, nu a fost facuta pentru a capata functii, posturi sau remuneratii. Cand a inceput iuresul cu plagiatele, pentru a nu intra in aceasta morisca, am zis ca renunt la titlul de doctor. In opinia mea, nu am plagiat. Lucrarea a fost judecata pe reglementarile de acum, care nu erau in vigoare atunci".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.