Politica 4 Iulie 2017 13:53 de Clara Vacaru
Impozitul pe cifra de afaceri poate fi aplicat la o firma care nu creeaza valoare adaugata, nu are lanturi multe de productie, spune guvernatorul BNR.

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, spune ca impozitul pe cifra de afaceri se potriveste restaurantelor, birturilor sau firmelor mici.

"Un alt caz despre importanta dezbaterii, o dezbatere serioasa, nu o descurajare prin acuzatii de la inceput: 'impozitul pe cifra de afaceri este o catastrofa', o dezbatere serioasa, sa spuna cum se poate impaca impozitul pe cifra de afaceri cu TVA-ul. Ca si TVA-ul este tot un impozit pe cifra de afaceri, numai ca pe valoare adaugata. Pai, de fapt, dam verdicte si nu dezbatem? Ieri am fost navalit la o conferinta de presa pe probleme monetare despre probleme fiscale. Zic: 'Dar de ce nu discutati cu specialistii din Finante?'

Aceasta este puterea dialogului si a acestor dezbateri pe care am venit aici sa le aud. Impozitul pe cifra de afaceri merge la o firma care nu creeaza valoare adaugata, nu are lanturi multe de productie. Nu? E la primul rand, acolo jos. Cumpara ceva si vinde altceva. Un restaurant, un birt, o firma mica. Nu incepi sa iei mai multe produse si... Ce facem, ii impozitezi pe toti? Aceasta a fost marea revolutie a TVA-ului si diferentierea intre impozitul pe vanzari, cum se numeste in Statele Unite, si TVA-ul din Romania", a explicat Isarescu, la o conferinta de specialitate, potrivit Economica.net.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.