Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, intr-un interviu pentru Adevarul Live, ca guvernul Tudose este cel mai prost cabinet de dupa Revolutia din 1989, iar actualul prim-ministru nu ar fi fost nici macar director de cabinet in perioada guvernarii Nastase.

”Cel mai prost guvern de dupa Revolutie, ba as putea spune ca si guvernul Dascalescu, de dinainte de Revolutie, era mai bun decat guvernul Tudose. Standardele din PSD au coborat sub nivel marii. In guvernul Nastase, Tudose nu s-ar fi calificat nici pentru functia de director de cabinet, nu mai vorbesc de ministru. Sa luam un alt exemplu. Mihai Fifor: n-are nicio legatura cu economia, cum sa-l pui ministrul Economiei? Cum sa jignesti toti oamenii de cultura din Romania punand la Ministerul Culturii (Lucian Romascanu - n.red.) un om care se ocupa de mondenitati, care nici macar nu e consumator de cultura. Nu mai spun de «fa, Doina» , care s-a intors la Ape”, a spus Ludovic Orban referindu-se la componenta actuala a Executivului.

Liderul PNL a spus ca ar fi fost mai bine fara Guvern, decat cu unul in aceasta formula, in conditiile in care jumatate din actulul cabinet nu au trecut testul evalurarii interne a PSD. ”Eu cred ca intram in Cartea Recordurilor. PSD recunoaste ca ministrii au fost prosti, dar sunt «prostii nostri»”, a comentat Orban.

Intrebat daca exista macar un ministru care sa-i dea sperante, presedintele PNL a raspuns: ”Absolut niciunul. Ba mai mult, la Finante, il pui pe unul (Ionut Misa - n.red.) care spune ca desfiinteza Pilonul II de pensii. La Comunicatii, e invatacelul lui Hrebenciuc (Lucian Sova - n.red.), care a fost partener de afaceri cu un spion rus. Si chiar la Comunicatii, unde Guvernul l-a scos prin OUG pe presedinte din procedura de numire a conducerii ANCOM. Acesta este un semn clar ca vor sa reorienteze tara spre Est. Si m-as mai referi la Tutuianu (ministrul Apararii - n.red.), care a fost avocatul rusilor de la Mechel. Sunt niste oameni extrem de ciudati, care trebuie urmariti cu foarte multa atentie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.