Premierul Mihai Tudose a insistat vineri, ca nu avem elicoptere SMURD pentru interventii de noapte, in conditiile in care militarii raniti in accidentul din Arges au fost transportati cu un elicopter de transport, ceea ce reprezinta un alt segment de dotare.

Intrebat a cui va fi responsabilitatea, in cazul in care se va dovedi ca vehiculul in care se aflau militarii nu are frane, prim-ministrul a spus ca trebuie sa asteptam expertiza tehnica.

„Asteptam expertiza tehnica, nu ne pronuntam inainte, ca inteleg ca unii stiau de azi-noapte ce s-a intamplat”, a raspuns prim-ministrul, potrivit News.ro.

Chestionat in continuare de ce a fost necesara prezenta ministrilor la locul accidentului, Tudose a spus ca „pentru o mai buna coordonare”.

”Pentru o mai buna coordonare si atunci s-a luat decizia ca o parte din membrii Cabinetului sa se deplaseze acolo. Domnul ministru Bodog a asigurat din Bucuresti coordonarea pe linie de servicii medicale, doamna ministru de Interne, Carmen Dan, la minister”, a explicat prim-ministrul.

De asemenea, intrebat daca exista un elicopter care putea sa zboare noaptea, Mihai Tudose a sustinut ca „sunt elicoptere care zboara noaptea, dar sunt de transport”, el insistand asupra faptului ca nu avem elicoptere SMURD pentru interventii de noapte.

„Acei militari au fost transportati cu un elicopter, azi-noapte, pana la ora 3, 3 si ceva noaptea. Acela e un elicopter de transport, eu nu am vorbit de elicoptere de transport, vorbim de elicoptere dedicate operatiunilor de cautare si salvare si descarcerare pe timp de noapte, care reprezinta cu totul si cu totul alt segment de dotare”, a completat premierul.

Solicitat sa transmita un mesaj pentru familiile care sunt afectate, prim-ministrul a dat asigurari ca autoritatile vor avea grija de raniti.

„Condoleante. Am toata convingerea ca statul, Ministerul Apararii, va face tot ceea ce este omeneste posibil si normal intr-o tara, in care niste oameni care erau in timpul serviciului, erau militari, au patit acest groaznic accident. Vom avea grija de toti cei care sunt acum in spitale si cel mai important este sa avem grija ca acest lucru sa nu se mai intample pe cat posibil”, a conchis Mihai Tudose.

Citeste si:
Mitică Dragomir, cuvinte dure la adresa lui Petre Roman după...
Mitică Dragomir, cuvinte dure...

Secretarul de stat Raed Arafat a spus ca nu se poate interveni cu elicopterele in zona respectiva, pentru ca este noapte si este o regiune muntoasa.

Potrivit informarilor de la site-ul SMURD, elicopterele din dotare sunt echipate cu sisteme de cautare salvare pe timp de noapte, si anume NVG - sistem/ochelari de vedere pe timp de noapte si SUNLIGHT - proiector pentru misiuni de cautare – salvare noaptea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.