Guvernul condus de Mihai Tudose a fost investit de catre Parlament cu 275 de voturi favorabile si 102 impotriva.

Va asigur ca votul dumneavoastra va fi valorificat printr-o guvernare responsabila efectiv catre interesul cetatenilor romani. Asa sa ne ajute Dumnezeu si Dumnezeu sa ajute Romania!”, a declarat Mihai Tudose dupa anuntarea in plen a rezultatului, potrivit News.ro.

Dupa primirea votului de incredere al Parlamentului, membrii guvernului Mihai Tudose vor merge la Palatul Cotroceni pentru ceremonia de depunere a juramantului in fata presedintelui Klaus Iohannis.

Un numar de opt parlamentari PSD nu au fost prezenti la votul privind investirea Guvernului Tudose, printre care si Victor Ponta si Liviu Plesoianu, care au anuntat ca nu vor sustine acest Executiv.

Potrivit anunturilor secretarilor celor doua Camere, care au facut numaratoarea si au impartit bilele pentru vot parlamentarilor prezenti, din PSD au lipsit deputatii Marina Coste, Camelia Gavrila, Mihaela Hunca, Liviu Plesoianu si Victor Ponta, precum si senatorii Adrian Nicolae Diaconu, Cristian Dumitrescu si Vasile Ilea.

Victor Ponta si Liviu Plesoianu au anuntat ca nu vor vota Guvernul Tudose.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.