Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, de la tribuna plenului reunit in care urmeaza sa se acorde votul de incredere guvernului Mihai Tudose, ca, in urma motiunii de cenzura impotriva cabinetului Grindeanu, Parlamentul este mai puternic si a revenit pe locul pe care il merita in raport cu puterea executiva, in conditiile in care, mult timp, Legislativul a fost tratat ca o anexa a Guvernului.

Dupa aproape sase luni de guvernare, coalitia PSD-ALDE vine in fata dumneavoastra cu o noua formula de guvern si cu un nou prim-ministru pentru a cere din nou votul de incredere al Parlamentului. Este intr-adevar o premiera in politica romaneasca ca o majoritate parlamentara sa-si schimbe prin motiune de cenzura premierul pe care l-a investit. Da, este pentru prima data cand se intampla acest lucru, dar eu spun cu toata convingere ca este un lucru bun ca aceasta clasa politica a utilizat si aceasta optiune pe care nu a folosit-o nicio alta majoritate parlamentara”, a afirmat presedintele Camerei Deputatilor, potrivit News.ro.

Liviu Dragnea a sustinut ca, in urma adoptarii motiunii de cenzura impotriva guvernului Grindeanu, Parlamentul a devenit mai puternic.

Le spun tuturor ca azi, in urma motiunii de cenzura adoptata impotriva fostului guvern, Parlamentul este mai puternic si a revenit pe locul pe care il merita in raport cu puterea executiva. Mult timp, Parlamentul a fost tratat ca o anexa a Guvernului, ca o masina de vot care trebuia sa aprobe pe banda rulanta OUG emise de guvern”, a completat liderul PSD.

El a sustinut ca, pentru prima data, Guvernul „a primit un semnal clar ca in Parlament se afla puterea politica si legitimitarea data de votul romanilor”.

Lucrurile au inceput sa se schimbe serios in aceasta noua legislatura. In primul rand, numarul de ordonante a fost redus considerabil si am vazut legi importante care s-au dezbatut serios in Parlamentul Romaniei, au fost dezbateri parlamentare reale, incarcate cu legitimitatea politica primita prin vot”, a subliniat presedintele PSD.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.