Partidul Uniunea Salvati Romania considera ca propunerea lui Mihai Tudose din partea coalitiei PSD –ALDE pentru functia de prim-ministru al Romaniei este inacceptabila. Nominalizarea lui Mihai Tudose pentru aceasta functie nu respecta criteriile enuntate public de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru acceptarea unei astfel de propuneri, atat in ceea ce priveste conditia de integritate, dar si in privinta capacitatii dovedite de a conduce Guvernul”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de USR.

Formatiunea ii imputa lui Tudose acuzatiile de plagiat si ”performanta zero” ca ministru al Economiei.

Mihai Tudose este acuzat ca a plagiat in lucrarea de cercetare pentru doctorat, realizata sub coordonarea lui Gabriel Oprea la Academia Nationala de Informatii, platind drepturi de autor pentru textul plagiat. Uniunea Salvati Romania considera ca o astfel de explicatie reprezinta o atitudine reprobabila cu privire la cerintele de integritate impuse de exigentele unei lucrari de doctorat si o desconsiderare a conditiilor obligatorii de onestitate intelectuala cerute de comunitatea academica. Totodata, activitatea lui Mihai Tudose in calitatea de ministru al Economiei in cadrul Guvernului condus de Sorin Grindeanu il descalifica pentru ocuparea functiei de prim-ministru deoarece chiar in evaluarea proprie a partidului a fost constatata o performanta ”zero” a ministrului Tudose in indeplinirea masurilor asumate prin programul de guvernare”, se mai arata in comunicatul de presa al USR.

"Ne-am intors cu 20 ani in urma. Un gen de om care pare desprins din cadrele vechi ale Partidului Comunist Roman. Un om cu grave probleme de moralitate, integritate si competenta. Nu a demonstrat nimic in niciunul din guvernele si functiile pe care le-a ocupat. Nu exista nicio realizare profesionala notabila in 20 de ani de politica care sa-l legitimeze pe domnul Tudose pentru functia de premier", a declarat Dan Barna, purtatorul de cuvant al USR.

In urma criticilor formulate, USR ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa respinga propunerea lui Mihai Tudose pentru functia de prim-ministru si sa ceara coalitiei PSD – ALDE o alta nominalizare.