Liderul PSD, Liviu Dragnea, si-a exprimat speranta, luni, ca presedintele Klaus Iohannis il va nominaliza in aceasta seara pe Mihai Tudose pentru functia de premier, astfel incat noul cabinet sa fie votat in plenul reunit al Parlamentului si sa depuna juramantul joi.

Intrebat ce garantii are ca presedintele Klaus Iohannis va accepta propunerea PSD ca Mihai Tudose sa fie premier, Dragnea a sustinut ca nu poate sa garanteze asa ceva, dar are convingerea ca seful statului va lua o decizie in acest sens.

Nu pot sa am garantii, pentru ca nu pot sa garantez eu pentru presedintele Romaniei, dar am convingerea ca presedintele Romaniei, tinand cont de toate declaratiile si pozitiile publice din ultima perioada, doreste ca in Romania sa se instaleze destul de repede un guvern care sa nu puna sub semnul intrebarii stabilitatea economica si sociala a tarii. Parerea mea este ca presedintele nu va dori ca aceasta criza sa se prelungeasca. Eu imi exprim speranta ca presedintele Romaniei va accepta propunerea majoritatii parlamentare”, a spus Liviu Dragnea.

De asemenea, intrebat care este calendarul pentru instalarea noului guvern, in cazul in care presedintele Klaus Iohannis il va nominaliza in aceasta seara pe Tudose, liderul social-democratilor a spus ca se doreste ca noul cabinet sa fie instalat pana joi.

Daca presedintele face aceasta nominalizare, si daca o face azi, asa cum speram, declansam procedurrile parlamentare. Deci daca nominalizarea apare azi, joi dupa-amiaza, seara estimam sa avem Guvernul votat si poate chiar in aceeasi seara sa depuna juramantul”, a conchis Liviu Dragnea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.