Intrebat cum va "testa" existenta noii majoritati parlamentare, aluzie la declaratiile sale de joi, Iohannis a spus ca procedurile constitutionale sunt clare, el urmand sa desemneze o persoana dupa consultari, care va trece prin votul Parlamentului.

"O sa rezolv aceasta problema foarte repede. Voi desemna o persoana si acea persoana va prezenta o lista de ministri si se va duce in fata Parlamentului. Acolo se voteaza. E simplu, nu e nicio complicatie", a spus, zambind, Iohannis, potrivit News.ro.

El a explicat ca acestea sunt procedurile constitutionale.

"Presedintele nu poate sa faca altceva decat sa asculte toate partile si sa traga propriile concluzii. Acelea pe urma se verifica pe real in Parlament", a mai spus el.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, ca premierul pe care il va desemna trebuie sa fie o persoana integra, care are capacitatea sa conduca Guvernul si care sa aiba o majoritate in spate. Seful statului a evitat sa precizeze daca ia in calcul desemnarea unui premier doar din partea PSD-ALDE, spunand ca luni va vedea daca aceste partide mai au majoritatea si ca vrea sa cunoasca toate opiniile.