"Noi avem spatiu de depozitare. Eu am 112 masini de ridicat si voi incepe de pe data de 1 (iulie - n.r.), atunci am platforma. O sa discut si cu doamna Dan, daca nu are unde sa le depoziteze, le voi ridica eu, daca sunt pe raza Sectorului 1”, a declarat Dan Tudorache, potrivit News.ro.

Acesta a precizat ca este vorba de ridicarea "rablelor”, nu a masinilor parcate neregulamentar si ca acest lucru se va face fara amenzi, urmand ca masinile sa fie depozitate intr-un spatiu special amenajat din Sectorul 1.

"In primul rand le ridic, pentru ca pe mine ma intereseaza sa eliberez locul, dupa aceea voi vedea eu. Nu le dau amenzi. (...) Si pentru cetateni - le ridic masinile si le depozitez intr-un loc pazit, intr-un spatiu al Sectorului 1”, a mai spus Tudorache.

La randul sau, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Carmen Dan, a precizat ca exista o "discutie in cadru institutional” privind masinile de politie abandonate, considerand ca acestea trebuie luate de pe spatiul public.

"E o discutie pe care o avem in cadru institutional, atat intre Inspectoratul General al Politiei Romane, cat si primariile de sectoare, pentru ca recunoastem cu totii ca este o problema si trebuie sa gasim o solutie de rezolvare. Ele trebuiesc luate de pe spatiul public in mod clar”, a spus Carmen Dan, intrebata despre situatia masinilor de politie abandonate care urmeaza sa fie ridicate de primariile de sector pentru ca sunt abandonate.