Presedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, o intalnire bilaterala cu omologul sau francez, Emmanuel Macron, afirmand la final ca aceasta a fost "foarte, foarte buna" si s-a convenit ca Romania si Franta sa colaboreze in vederea intaririi unor formate europene. Iohannis a spus ca au fost abordate teme precum Schengen, bugetul zonei euro si situatia muncitorilor detasati.

"Am avut o prima intalnire asezata bilaterala cu presedintele Macron. Am abordat intr-un timp foarte scurt multe teme foarte importante pentru noi, pe colaborare si bilaterala si formate europene. Am discutat despre colabrari de exemplu pe Schengen, despre colaborarea pe care o pregatim pentru sezonul cultural", a spus Iohannis, afirmand ca intalnirea a fost "foarte, foarte buna".

O tema importanta de discutie a fost directiva europeana privind detasarea muncitorilor, ridicata in cadrul intalnirii de Emmanuel Macron.

"Doreste sa colaboreze cu noi, am aratat toata deschiderea pe acest dosar. (...) Trebuie sa gasim solutii care satisfac si o parte si cealalta. Nu are rost sa ne ascundem dupa deget si sa ramana fiecare pe pozitia lui. Trebuie discutat, trebuie negociat, trebuie solutionata chestiunea", a spus Iohannis.

Retail jobs

El a precizat ca s-a discutat si despre intarirea colaborarii cu Franta in alte formate europene, Romania dorind sa participe la discutia privind bugetul zonei euro.

"Am convenit sa lucram impreuna pentru a intari formate europene. Am propus printre altele ca proiectul bugetului zonei euro, propus de presedintele Macron, sa fie deschis si pentru altii, pentru noi, care acum nu suntem in zona euro, dar avem acest obiectiv si suntem interesati sa colaboram", a explicat Iohannis.

Intalnirea cu Emmanuel Macron a durat aproximativ 30 de minute, avand loc inainte de sesiune de lucru a Consiliului European.


Despre autor:

Clara Vacaru
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmodtempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam,quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodoconsequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit essecillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat nonproident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.