Presedintele PMP, Traian Basescu, a anuntat marti ca senatorii si deputatii partidului pe care il conduce nu vor participa la sedinta de plen reunit de miercuri in care va fi dezbatuta si votata motiunea de cenzura depusa de PSD si ALDE impotriva prim-ministrului Sorin Grindeanu.

Pozitia noastra pentru maine: nu vom participa, nu vom fi in sala la dezbaterea motiunii si nici la vot daca el se va da maine. Dupa parerea mea, PSD nu are voturile cu care sa treaca motiunea de cenzura. Vom participa insa la numaratoarea voturilor, vom avea un reprezentant in comisia de numarare pentru a participa la securizarea votului de la motiunea de cenzura”, a declarat Traian Basescu.

Liderul PMP a spus ca vor fi, totusi, unul sau doi vorbitori din partea PMP in cadrul dezbaterilor din plen asura motiunii de cenzura, dar ca alti parlamentari nu vor fi prezenti.

Basescu a spus si ca social-democratii si cei din ALDE au incercat in ultimele doua zile sa convinga mai multi parlamentari de la PMP sa voteze motiunea de cenzura, dar ca acestia au refuzat.

Eu am avut ieri o lista cu sase parlamentari pe care ii aveau ca tinta, azi lista s-a marit la 12 si niciunul nu a fost acord cu targul promis. Nu stiu ce le-au promis, eu nu le-am promis nimic. Eu n-am ce sa le promit (...) Au reusit sa-l convinga pe domnul Goga sa se inscrie in PSD contra promisiunii ca il vor face presedinte al organizatiei PSD Covasna si pentru sotie o functie la Transelectrica sau functia de subprefect in Covasna. Acesta este motivul pentru care s-a si facut plangerea penala care maine va fi depusa”, a mai spus liderul PMP.

Traian Basescu a citat ultimele versuri din ”Scrisoarea a III-a” de Mihai Eminescu pentru a ilustra situatia creata de PSD.

«Cum nu vii tu, Tepes doamne, ca punand mana pe ei, / Sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei, / Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni, / Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!». E «Scrisoarea a III-a» si se potriveste perfect cu ce face Tariceanu si Dragnea. Asistam la o disputa intre doua gasti din interiorul PSD. Sigur, pudelul de companie, domnul Tariceanu, traditional aliat al PSD, a tinut sa intre in acest joc din care, dupa parerea mea iese somotocit. Unde au dus acesti oameni disputa din interiorul PSD? Au mutat-o sub cupola Parlamentului si la Guvern, paralizand practic functionarea a doua institutii fundamentale ale statului roman”, a mai spus Traian Basescu.

Citeste si:
Klaus Iohannis, după adoptarea moțiunii de cenzură. „Este momentul...
Klaus Iohannis, după...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.