"Este nevoie de pragmatism si credibilitate. Important este ca Uniunea Europeana sa-si protejeze valorile in mod credibil si sa gaseasca acele cai potrivite pentru a fi mai aproape de cetatenii ei. Europa reprezinta democratie, pluralism, toleranta si diversitate. Toate acestea nu sunt in niciun caz slabiciuni si a ne implica in favoarea lor este un lucru care trebuie facut.

Romania a demonstrat ca este un partener predictibil si de incredere, atat ca membru deplin al UE de 10 ani, cat si implinindu-si indatoririle euroatlantice in ce priveste securitatea si apararea comuna", a aratat presedintele Iohannis, potrivit agerpres.ro.

Acesta a sesizat noua dinamica stabilita in interiorul relatiei dintre Romania si Germania: "Astazi, impreuna, suntem mai hotarati, mai puternici si mai pregatiti ca niciodata sa ne angajam pentru acest parteneriat, pentru o Uniunea Europeana prospera, puternica si sigura."

Hans-Joachim Frey a afirmat ca acest Ordin este inmanat in semn de apreciere pentru contributia pe care presedintele o aduce in apararea valorilor comune europene. "Astazi Europa este patria noastra comuna. In vremuri in care exista atat de multe tensiuni la nivel mondial si tulburari este nevoie de stabilitate. Dar dvs. aparati cu mare forta valorile noastre comune europene", a subliniat acesta.