Deputatul PSD de Mures Florin Buicu, presedintele Comisiei pentru sanatate din Camera Deputatilor, a anuntat, marti, pe Facebook, ca nu voteaza si nu va vota niciodata ”ceva care sa aduca atingere tarii si poporului” roman facand referire la proicetele de lege sustinute luni in Parlament de UDMR. Un mesaj similar a postat si deputatul PSD de Bistrita-Nasaud Doina Pana pe Facebook, insotit de o fotografie in care este imbracata in port traditional romanesc.

”Dragi prieteni, Dragi cunoscuti sau necunoscuti, de cand fac politica, mi s-au pus in carca multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu am reactionat. Am considerat ca cei care «au ochi de vazut, vad». In calitate de deputat de Mures va spun atat, nu am votat ieri nimic, nu votez azi nimic si n-am sa votez NICIODATA ceva care sa aduca atingere tarii mele, poporului meu!”, a scris Corneliu Florin Buicu pe contul sau de Facebook.

Social-democratul a tinut sa reaminteasca de juramantul pe care l-a depus cand a preluat mandatul de parlamentar.

Cu mana pe Constitutie si pe Biblie am spus la investitura si asta voi respecta: «Jur credinta patriei mele Romania; Jur sa respect Constitutia si legile tarii; Jur sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei; Jur sa-mi indeplinesc cu onoare si fidelitate mandatul incredintat de popor; Asa sa ma ajute Dumnezeu»”, a aratat Buicu.


Si Doina Pana, deputat PSD de Bistrita Nasaud, a postat un mesaj similar, insotit de o fotografie in care este imbracata in port popular romanesc: ”Dragi prieteni, de cand fac politica, mi s-au pus in carca, nemeritat, multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu. Am mers pe ideea ca cei care «au ochi de vazut, vad». Deja e mult prea mult! N-am votat ieri nimic, nu votez azi nimic si n-am sa votez NICIODATa ceva care sa aduca atingere tarii mele, poporului meu!!!”.


Comisiile senatoriale de administratie publica si pentru drepturile omului au intocmit raport favorabil adoptarii proiectului de lege prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din Romania.

Raportul comun al celor doua comisii a fost adoptat cu majoritate de voturi, existand doar trei abtineri.

Sedinta comuna a comisiilor juridice, a drepturilor omului si cea pentru administratia publica s-a anulat, marti dimineata, pentru a doua oara, din cauza ca reprezentantii UDMR si PSD nu s-au inteles asupra proportiei unei minoritati nationale in populatia unei localitati de la care folosirea in administratie a limbii respectivei minoritati devine obligatorie. De asemenea, Biroul Permanent al Senatului a decis marti dimineata sa retraga de pe ordinea de zi legile negociate luni cu UDMR in schimbul sustinerii motiunii de cenura. Printre actele normative care trebuiau votate de senatori se numara instituirea zilei de 15 martie ca ziua maghiarilor din Romania si doua modificari la legea educatiei.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.