Fostul presedinte Traian Basescu a avut o reactie dura, pe pagina sa de Facebook, in contextul situatiei politice tensionate din prezent.

"In loc de Tricolor, PSD si ALDE arboreaza Steagul Tinutului Secuiesc. Dragnea si Tariceanu vand si istoria tarii pentru voturile UDMR la motiunea de cenzura.

In comisiile de la Senat, s-a votat ca ziua de 15 martie sa fie sarbatoare in Romania. Ticalosii se fac a uita ca, la 15 martie 1848, Dieta de la Pesta vota, printre altele, alipirea Transilvaniei la Ungaria. A trebuit sa se ridice motii lui Iancu, alti romani si sasii la lupta, pentru ca Transilvania sa nu fie parte a Ungariei Mari.

Zeci de mii de romani din Transilvania au fost ucisi de armatele contilor maghiari, sate intregi au fost rase de pe fata pamantului, sute de mii de romani au plecat in pribegie. Iar PSD si ALDE vor sa facem din 15 martie 1848 zi de sarbatoare recunoscuta pe teritoriul Romaniei, in schimbul catorva voturi la motiune.

Mai ticalosilor din PSD si ALDE, credeti ca, in viata voastra, veti mai putea merge la Tebea? Dar in Ardeal?
PS - pe maghiarii din Romania nu-i opreste nimeni ca pe 15 martie sa sarbatoreasca la Budapesta",
a scris fostul presedinte, pe pagina sa de Facebook.

Cum incearca PSD sa obtina voturile UDMR la motiune

Trei comisii din Camera Deputatilor au fost convocate de urgenta, luni seara, pentru a dezbate un proiect de lege depus de UDMR la finalul lunii mai, prin care se scade pragul de 20%, cat este in prezent, la 10% al numarului persoanelor apartinand minoritatii nationale din totalul populatiei unei localitati, necesar ca autoritatile sa asigure folosirea limbii materne. De asemenea, proiectul prevede arborarea steagului secuiesc.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, dupa discutiile cu UDMR, ca social-democratii nu ”vand” Transilvania, iar in privinta adoptarii chiar astazi in comisii a legii prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din Romania, el a spus ca sunt si alte minoritati, precum turcii si tatarii, care au zile instituite prin lege.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.