Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminica, la Parlament, ca se ocupa de problemele din Bucuresti, dar nu pentru ca ii cere secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, care ii arunca sageti „usor infantile”, motiv pentru care nu vrea sa se coboare la limbajul si la atitudinea „total nepotrivite” ale social-democratului, ea fiind crescuta „altfel”.

Ii multumesc domnului Ponta pentru atentie. In primul rand constat faptul ca incalca legislatia in vigoare, chiar daca are 30 de zile sa opteze intre a ramane deputat sau cel mai inalt functionar public din Romania, si anume SGG. In aceasta perioada se supune ambelor legislatii, atat cea privind alesii, demnitarii, deputatii si statutul functionarilor publici care, prin legislatie, nu au dreptul sa faca declaratii politice pentru ca acest fapt contravine legii in vigoare”, a afirmat Gabriela Firea.

Ea a tinut sa precizeze ca se ocupa de problemele din Bucuresti, dar nu pentru ca ii cere Victor Ponta.

Este pacat ca intre doi fosti colegi - eu deja pot sa spun fosti colegi - apar astfel de episoade. Am avut o relatie foarte buna, mi-as dori, nu stiu, in continuare sa depaseasca acest moment foarte greu. Eu nu i-am dat lectii niciodata, desi poate eram in situatia sa ii dau. Ma ocup, nu pentru ca imi spune domnul Ponta, ci pentru ca trebuie, ma ocup zi de zi de problemele din Capitala. Saptamana viitoare voi avea si un raport la un an de zile”, a completat primarul Capitalei.

Gabriela Firea a sustinut ca „sagetile” lui Victor Ponta sunt „usor infantile” si nu vrea sa se coboare la limbajul si atitudinea acestuia.

Aceste sageti cred ca sunt usor infantile si, panã la urma, primarul Capitalei este si om politic, prin lege are voie sa faca politica, nu este o incompatibilitate intre a fi vicepresedinte al unei formatiuni politice si primar general. Eu nu sunt functionar public asa cum se pretinde domnul Ponta, pentru ca dumnealui este acum, asa a semnat domnul Grindeanu, secretar general al Guvernului. Nu as vrea sa ma cobor la limbajul si la atitudinea total nepotrivita a domnului Ponta. Eu am o educatie, am fost crescuta altfel si, chiar daca port un dialog in contradictoriu, prefer sa fie lipsit de veninul cu care ne-am obisnuit in aceste zile”, a conchis Gabriela Firea.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, i-a recomandat sambata, primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, sa ia o pauza de la propaganda politica de la televiziuni si sa isi faca datoria fata de bucuresteni conform fisei postului, in contextul in care in aceasta seara a fost cod galben de ploi puternice si descarcari electrice in Capitala si in mai multe judete. „Ii fac recomandarea legala Doamnei Primar General Firea sa ia o pauza din propaganda politica de la televiziuni si sa isi faca datoria fata de cetatenii Bucurestiului conform fisei postului! Multumesc pentru colaborare!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.