Presedintele PMP, Traian Basescu, a scris duminica, pe Facebook, ca PSD este „inapt” pentru guvernare, deoarece refuza respectarea regulilor democratice specifice statului de drept, fiind necesar ca acest partid sa fie trimis in opozitie, context in care responsabilitatea presedintelui Klaus Iohannis va fi covarsitoare in aceasta perioada.

PSD, un partid inapt pentru guvernare! PSD este un partid care nu este capabil sa guverneze, chiar daca are un suport popular important. Defectul major este acela ca atunci cand ajunge la putere, vrea sa guverneze dupa regulile proprii si nu dupa regulile constitutionale”, a scris senatorul PMP.

Dragnea: decembrie 2016 instaureaza un regim de tip FSN, asemanator regimului comunist, in care, sub comanda unui singur om, partidul se substituie si guvernului si parlamentului. Efectul? Romania revine la «valorile politice» ale inceputului anilor '90, sub ochii unei populatii majoritar toleranta la derapajele de la democratie, drepturi fundamentale si stat de drept, daca i se mareste salariul si se extind ajutoarele sociale.

Dragnea: iunie 2017 decide retragerea sprijinului politic pentru guvernul pe care el insusi l-a instalat acum 6 luni. Motivul? Pentru ca Grindeanu si Tudorel Toader refuza sa introduca in Codul Penal pragul care l-ar salva de puscarie pe Aiatolahul PSD. Efectul? Instabilitate politica, iar partenerii Romaniei nu mai inteleg daca Romania a evoluat fata de mineriada din 1990 in ceea ce priveste statul de drept”, a scris presedintele PMP, pe Facebook.

Traian Basescu a sustinut ca PSD trebuie trimis in opozitie, context in care responsabilitatea presedintelui Klaus Iohannis va fi covarsitoare in aceasta perioada.

Concluzie! Oricat ar fi de mare, PSD-ul este inapt pentru guvernare pentru ca refuza respectarea regulilor democratice specifice statului de drept. Singura solutie pentru ca Romania sa-si reia cursul spre consolidarea statului de drept si sa poata evolua pozitiv, este trimiterea acestui partid in opozitie. Aici, responsabilitatea Presedintelui Iohannis va fi covarsitoare in urmatoarele zile”, a conchis senatorul PMP.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.