Comitetul Politic al USR se reuneste sambata, in urma demisiei presedintelui Nicusor Dan. 

Conducerea Uniunii Salvati Romania se reuneste sambata, in sedinta Comitetului Politic, urmand sa discute despre decizia lui Nicusor Dan de a parasi formatiunea pe care chiar el a fondat-o.

Nicusor Dan si-a anuntat demisia pe 1 iunie, iar motivul invocat a fost directa gresita in care se indreapta partidul. Decizia a venit dupa ce Biroul National al USR a decis sa nu sustina revizuirea Constitutiei privind definirea familiei, ca uniune dintre un barbat si o femeie.

"Lucrul cel mai rau care se poate intampla in Romania acum este ca dezbaterea principala sa nu fie pe cine fura si cine nu fura, ci pe cine apara traditiile si cine nu le apara. (...) Al doilea motiv este ca simt o datorie pentru oamenii care m-au votat. Tema familiei este foarte importanta pentru ei, este o tema intima, tine de identitate, de sentimentul religios, chiar daca ea nu este importanta pentru ei ca persoane, chiar daca nu este importanta pentru societate", a scris Nicusor pe Facebook, dupa ce si-a anuntat demisia din USR, potrivit mediafax.ro.

Nicusor Dan nu exclude varianta de a reveni in partidul pe care l-a fondat, insa, cu conditia ca USR sa isi schimbe decizia cu privire la revizuirea Constitutiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.