Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, sambata, ca sedinta plenului reunit de duminica in care se va citi motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu nu a fost convocata conform Regulamentului, iar parlamentarii liberali fie nu vor participa deloc la vot, fie vor sta in sala, dar nu vor vota, deoarece este o batalie in interiorul PSD.

Intrebata ce va face PNL maine, cand se va citi motiunea de cenzura in plenul reunit al Parlamentului, Raluca Turcan a spus ca sedinta a fost convocata intr-un mod ilegal.

„Vom decide ce va face PNL maine, in conditiile in care sedinta nu este convocata conform Regulamentului si intr-un mod ilegal. Majoritatea inca e la PSD, majoritatea e PSD-ALDE, e in mana lui Dragnea. Procedural ar trebui convocat un BPR in care sa se depuna motiunea de cenzura, sa fie analizata, se vada daca e semnata asa cum prevede Regulamentul, apoi lasata spre dezbatere si ulterior votul final”, a explicat presedintele interimar al PNL, potrivit News.ro.

Ea a sustinut ca social-democratii doresc „sa faca totul pe repede inainte, nu tin cont de niciun fel de regula, e un precedent infiorator”.

Intrebata daca liberalii se gandesc sa boicoteze sedinta de plen si sa nu asigure cvorumul, Raluca Turcan a spus: „Daca ar fi dupa mine, lucrul acesta asa ar trebui sa se intample, decizia insa va apartine echipei de conducere pe care PNL o va vota maine”.

Chestionata in continuare care va fi pozitia PNL la votul motiunii de cenzura, ea a spus ca parlamentarii liberali fie nu participa deloc la vot, fie stau in sala si nu o voteaza.

„Va fi o decizie, fie nu participam deloc la vot, fie nu votam , e o batalie in interiroul PSD intre doua clanuri cu comportament mafiot. Consideram ca PSD ar trebui sa se devoaleze in intreaga splendoare si sa incerce sa decimeze din interior, asa cum a facut pana acum”, a completat presedintele interimar al PNL.

Liderul deputatilor liberali a sustinut ca exista „doi baricadati” la Palatul Victoria si un grup care incearca sa ocupe Parlamentul. „Din nefericire, avem doi baricadati la Palatul Victoria si un grup care incearca sa ocupe Parlamentul, este fix acelasi comportament, nu difera cu nimic gestul domnului Dragnea de a folosi abuziv Parlamentul pentru motiunea de cenzura si ocuparea Guvernului, stingerea luminii si aprinderea lumanarii, asa cum procedeaza domnul Grindeanu”, a subliniat Turcan.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Ea a mai spus ca ar trebuit sa demisioneze atat Liviu Dragnea, cat si Sorin Grindeanu. „Ar trebui sa avem doua demisii, Dragnea sa-si dea demisia din functia de presedinte PSD si al Camerei Deputatilor, Grindeanu sa-si dea demisia de la Guvern. In felul acesta poate fi adusa stabilitatea in Romania”, a conchis Raluca Turcan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.