Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sustinut, joi, intr-o conferinta de presa, ca, dupa viteza de organizare a actiunilor de sustinere a lui Sorin Grindeanu, care ocupa in mod ilegitim Palatul Victoria, este clar ca este vorba despre un plan bine pus la punct, ”o coordonare profesionista”, insa nu stie cine se afla ”in spate”. Dragnea a sustinut ca Grindeanu este ”o unealta”.

Liderul PSD a afirmat ca actiunile lui Grindeanu din ultima zi arata ca exista un "plan" facut din timp.

"Dupa vizita cu care se organizeaza toate aceste actiuni devine clar ca nu este un plan facut pe genunchi ieri sau aseara sau azi noapte. Nici eu, nici colegii mei, nu am banuit ca aceasta intentie anuntata si acum o luna, ca urmeaza o analiza, (...) va starni asemenea scandal", a mai spus Dragnea.

El a adaugat ca astfel a fost "descoperit un plan" care nu are legatura cu PSD. Dragnea a afirmat ca social-democratii isi vor lua masuri de precauti in numirea noului premier.

"Am discutat si despre noua propunere de prim-ministru si despre componenta noului Guvern si impreuna am convenit sa ne luam masuri de siguranta, sa nu mai facem o asemenea greseala. Principalul vinovat sunt eu, eu i-am rugat pe colegii mei sa accepte aceasta propunere. Am avut incredere in acest om. Este un om la care am tinut foarte mult. (...) Nici eu, nici alti colegi de-ai mei nu au banuit ca se ajunge aici, ca va suferi o asemenea transformare", a spus Dragnea.

Intrebat la ce se refera, Dragnea a spus ca Sorin Grindeanu "nu mai e el". "In opinia noastra, si o spun cu regret si cu parere de rau, (...) Sorin Grindeanu este o unealta. A cui, ne este greu sa ne dam seama", a spus Dragnea.

El a adaugat ca majoritatea colegilor sai considera ca Grindeanu parea ca "avea in spate ceva care il obliga sa spuna acele lucruri" in timpul declaratiei de la Guvern.

Intrebat daca mai este de acord cu afirmatia sa din decembrie 2016, potrivit careia Grindeanu a ajuns "din intamplare" in Comisia de control al SRI, Dragnea a spus ca lucrurile nu mai e sigur.

"Nu mai sunt sigur ca a facut parte intamplator, nu mai sunt sigur de nimic, sincer", a precizat el.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.