Presedintele Romaniei a primit scrisoarea semnata de presedintii PSD si ALDE prin care anunta ca au retras sprijinul Executivului. Presedintele a luat act ca a aparut o nemultumire in actul Guvernului si ca se doreste schimbarea intregului cabinet”, a precizat Madalina Dobrovolschi, intr-o conferinta de presa.

Ea a facut referire la articolul 106 din Constitutie, care precizeaza ca „functia de membru al Guvernului inceteaza in urma demisiei, a revocarii, a pierderii drepturilor electorale, a starii de incompatibilitate, a decesului, precum si in alte cazuri prevazute de lege”.

Este asteptata o reactie a Administratiei Prezidentiale cu privire la scandalul din PSD, in contextul in care premierul Sorin Grindeanu a afirmat ca nu va demisiona pana cand nu are certitudinea ca presedintele Klaus Iohannis va propune un prim-ministru tot de la PSD.

Ieri, Liviu Dragnea a spus ca astazi va avea loc o noua sedinta a Comitetului Executiv National al PSD, in care va fi discutata o propunere pentru un nou premier. Presedintele PSD se asteapta ca presedintele Iohannis sa accepte propunerea venita de la coalitia PSD-ALDE, pentru ca acesta nu isi doreste o criza politica.