Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a propus lui Sorin Grindeanu sa demisioneze din functia de prim-ministru, urmand sa primeasca in schimb functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, vacanta in momentul de fata, au declarat pentru News.ro surse participante la sedinta Comitetului Executiv National.

Sorin Grindeanu a refuzat oferta lui Liviu Dragnea, situatie in care liderul PSD i-a promis postul de presedinte al Curtii de Conturi, dupa ce Nicolae Vacaroiu isi va incheia mandatul sau chiar mentinerea in Guvern ca vicepremier.

Si aceasta propunere a fost refuzata de catre premier. Mai mult, acesta i-a spus lui Dragnea ca va renunta la postul de premier doar daca Liviu Dragnea convoaca un Congres extraordinar al partidului, iar presedintele Iohannis ofera garantii ca viitorul premier va fi desemnat tot din randurile PSD.

Comitetul Executiv al PSD a decis, miercuri, dupa cinci ore si jumatate de dezbateri, sa retraga sprijinul politic al partidului pentru guvernul Grindeanu, cu 68 de voturi favorabile.

Votul pentru retragerea sprijinului politic a fost unanim.

Totodata, s-a decis ca cei care refuza sa plece din Guvern sa fie exclusi din partid.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.