Primarul Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca nu ar accepta functia de premier in locul lui Sorin Grindeanu daca presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-ar propune acest lucru. Ea a mai spus ca, in cazul in care un ministru ar fi remaniat sau intregul Guvern ar pleca, asta nu se va intampla pentru ca "primarul general a semnalat niste lucruri”, ci din cauza realizarilor actualului Guvern in comparatie cu ce si-a propus PSD in programul de guvernare.

Intrebata daca a mai discutat in ultima perioada cu premierul Sorin Grindeanu, primarul Capitalei a spus ca nu a fost contactata de premier, dar ca va ramane "un om al dialogului”. Ea a mai spus ca "intoteauna este loc de mai bine” pentru colaborarea cu Guvernul Grindeanu, scrie News.ro.

"Am avut jumatate de an discutii cu ministrii din cabinet, cu anumiti secretari de stat si directori, dar din pacate problemele au ramas fara solutionare. Mi-as dori imbunatatirea relatiei dintre autoritatile locale si Guvern. Abia in ultimele zile incep unele lucruri sa prinda contur si este regretabil, pentru ca normalitatea este ca institutiile si oamenii sa colaboreze. Nu dupa ce sunt semnalate public niste aspecte de blocaj intitutional sa inteleaga acele autoritati si acele persoane ca trebuie sa colaboreze”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul general a spus ca, daca un ministru va fi remaniat sau daca Guvernul, in integralitatea sa, va pleca, nu va fi din cauza ca "primarul general a semnalat niste lucruri”, ci in functie de realizarile ministrilor comparativ cu programul de guvernare.

"Elementele mele poate au venit ca o picatura in plus, dar nu cea care a umplut paharul”, a subliniat Firea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.