Liberalul Marcel Romanescu a câştigat Primăria Târgu-Jiu la o diferenţă de 4.000 de voturi faţă de candidatul PSD.

Patru mii de voturi a fost diferenţa între candidatul PNL Marcel Romanescu şi social-democratul Aurel Popescu, principalii competitori în cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu. După 17 ani, PSD pierde postul de primar al acestui municipiu, victoria lui Romanescu scoţându-i în stradă pe liberalii gorjeni pentru a sărbători victoria, în urma rezultatelor finale făcute publice de Biroul de Circumscripţie Electorală Gorj.

Conform rezultatelor finale, liberalul Marcel Romanescu a obţinut 12.203 voturi (51,72%) candidatul PSD Aurel Popescu la funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu a obţinut 8.200 de voturi (34,75%), Radu Miruţă de la USR - 979 de voturi (2,15%), Eduard Lădaru de la ALDE - 509 voturi (2,15%), Daniela Grădinaru de la PMP - 359 de voturi (1,52%), independentul Viorel Caragea - 1.091 de voturi (4,62%).

Social-democraţii au pierdut alegerile şi în comunagorjeană Drăguţeşti, unde a fost ales primar candidatul ALDE Dumitru Popescu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.