Comisia juridica din Camera Deputatilor a inclus pe ordinea de zi de luni, proiectul de lege privind gratierea. Proiectul a fost adoptat tacit, cu o luna in urma, in Senat. Decizia este luata acum de Camera Deputatilor. 

Proiectul de lege, care prevede gratierea unor pedepse si masuri edicative privative de libertate este inclus pe ordinea de zi a Comisiei juridice a Camerei Deputatilor.

Agerpres, citat de digi24.ro, anunta ca termenul limita de depunere a raportului realizat de Comisia juridica este 20 iunie.

Proiectul a fost inregistrat in Senat, la data de 1 februarie 2017 si include gratierea unor pedepse; a fost dezvatut si amendat de Comisia juridica, condusa de senatorul PSD Serban Nicolae, iar, in baza lui, a fost intocmit un raport de admitere, pe 8 mai.

Senatul a decis retrimiterea lui la Comisia juridica, pentru o saptamana, decizia fiind una politica, adoptata de coalitia PSD-ALDE, care a hotarat ca legea trebuie adoptata in forma Guvernului. In acelasi timp, Serban Nicolae a fost inlocuit de la sefia Comisiei cu Robert Cazanciuc, fiind sanctionat pentru atitudinea pe care a adoptat-o in privinta legii gratierii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.