Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, sambata, la Romania TV, ca este posibil ca premierul Sorin Grindeanu sa fi preferat un alt ”spate politic” decat cel asigurat de catre social-democrat.

Gabriela Firea a apreciat ca exista o modificare de comportament a premierului Sorin Grindeanu fata de primele luni ale mandatului sau, o posbila explicatie fiind faptul ca acesta ar putea avea o sustinere din exteriorul PSD.

Este o suma senzatii pe care ni le lasa la vedere prestatia premierului. La inceput a inteles rolul sau, anume ca reprezinta o functie numita si a inteles ca trebuie sa exista o relatie puternica cu conducerea partidului si a aliantei pentru a aplica programul de guvernare ad litteram. Ulterior, cred ca a fost un moment in care nu a mai simtit aceasta nevoie. Probabil a umplut golul lasat de absenta in consultarea sa cu domnii Dragnea si Tariceanu cu altceva. Ramane sa aflam ce anume este acel altceva. Noi ii asiguram spatele politic. In momentul in care nu a mai considerat util spatele politic, inseamna ca are alt spate, poate”, a declarat Firea.

Ea a afirmat ca a pus-o pe ganduri declaratia presedintelui PSD, Liviu Dragnea, legata de faptul ca Grindeanu nu se mai consulta cu el. ”M-a ingrijorat faptul ca presedintele Liviu Dragnea a ajuns sa spuna ca nu se mai intalnise cu premierul, ca primul-ministru nu mai simte nevoia sa se consulte cu el, ca relatia cu el, fara sa spuna mot-à-mot, s-a racit”, a afirmat primarul Bucurestilor.

Firea a adaugat ca, in eventualitatea nerealizarii programului de guvernare, nu Grindeanu va plati costurile politice, ci partidul si liderul sau. ”Doamne fereste, daca programul de guvernare nu va fi realizat, cel care va plati va fi presedintele Liviu Dragnea si nu este corect, pentru ca nu este el, din pacate, prim-ministru, iar cel care va plati va fi partidul, nu domnul Grindeanu pentru ca nu el este cel care a candidat direct in alegeri”, a mai spus Firea.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.