USR considera ca declaratia facuta de presedintele american Donald Trump privind sprijinul acordat presedintelui Klaus Iohannis in lupta anticoruptie anunta sfarsitul coalitiei dintre PSD si ALDE.

USR apreciaza sprijinul administratiei americane pentru continuarea luptei anti-coruptie si sustinerea statului de drept in Romania. Acest mesaj de sprijin, transmis cu ocazia vizitei presedintelui Klaus Iohannis in SUA, prevesteste sfarsitul coalitiei PSD – ALDE. Prin sustinerea eforturilor fortelor reformiste, SUA descurajeaza in mod clar tentativele actualei majoritati PSD-ALDE de a face reversibile progresele inregistrate in justitie si in lupta impotriva coruptiei in ultimii ani si de a discredita niste institutii care sunt model de bune practici la nivelul international”, se arata intr-un comunicat al USR, intitulat ”Sfarsitul coalitiei PSD-ALDE anuntat la Casa Alba”.

Importanta vizitei este aratata de faptul ca presedintele Iohannis este al patrulea lider UE invitat la Casa Alba de catre presedintele Donald Trump si de aprecierea aratata fata de angajamentul Romaniei de a aloca 2% din PIB pentru aparare. ”USR va monitoriza respectarea acestui angajament, in conditiile de risc introduse de politica opaca si ineficienta a Guvernului Grindeanu si PSD”, mai precizeza sursa citata.

Donald Trump l-a elogiat pe presedintele Klaus Iohannis, la conferinta comuna de presa sustinuta vineri la Casa Alba, pentru efortul depus de seful statului roman pentru combaterea coruptiei si pentru apararea statului de drept.

Domnul presedinte, vrea sa aplaud curajul dv., eforturile curajoase ale Romaniei de a combate coruptia si de a apara domnia legii. Acest efort este necesar pentru a crea un mediu in care comertul sa infloreasca si oamenii sa prospere”, a declarat Donald Trump.

Presedintele american a afirmat ca Romania are sprijinul Statelor Unite in procesul de combatere a coruptiei. ”Sprijinim foarte mult Romania si aceasta lupta impotriva coruptiei. A facut o treaba extraordinara (Iohannis - n. red) Stim ce s-a intamplat, iar el o sa castige aceasta lupta si are sprijinul nostru”, a mai spus Trump.

Citeste si:
Victorie pentru Donald Trump. A câștigat alegerile interne din...
Victorie pentru Donald Trump....


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.