Politica 8 Iunie 2017 15:05
Romanii care inlocuiesc tichetele de vacanta cu indemnizatii in bani pot fi acuzati de evaziune fiscala. Alin Burcea, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism acuza ca aceasta lege le va permite romanilor sa faca ce vor cu acei bani, in contextul in care nu pot fi verificati. 

„S-a votat in Camera Deputatilor proiectul de Lege a salarizarii unitare, care ne aduce din nou dezavantaje. Cel mai important este ca de la 1 decembrie 2018 voucherele de vacanta, asa cum sunt gandite, razgandite, si pentru care ne batem de vreo 3-4 ani, vor fi inlocuite cu prime in bani. Ele se vor acorda lunar. In proiect scrie ca suma de 1.450 lei ramane aceeasi. Impartit la 12 luni, da cam 120 lei pe luna, bani pe care ii vor primi salariatii la stat, bugetarii”, a spus Alin Burcea, potrivit digi24.ro.

La nivelul prezent al salariului minim pe economie, indemnizatia pentru hrana ar ajunge la o suma de 2.900 lei/an, iar cea pentru vacanta, de 1.450 lei/an. Potrivit legii salarizarii unitare, votate miercuri in Camera Deputatilor, cele doua indemnizatii pot fi acordate de ordonatorii de credite doar in limita a 30% din bugetul de salarii al fiecarui ordonator de credite.

Legea va intra in vigoare doar daca este promulgata de presedintele Klaus Iohannis. Parlamentarii si-au manifestat intentia de a ataca actul normativ; de exemplu, reprezentantii USR considera ca aceasta lege descrie lipsa impactului bugetar pe anul curent si pe urmatorii patru ani.

Acceptata de Camera Deputatilor, legea este aspru criticata si de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism, care considera ca indemnizatia nu va fi folosita pentru turism, ci, in cu totul alte scopuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.