Politica 6 Iunie 2017 10:30
Fostii lideri PDL Emil Boc, Radu Berceanu, Adriean Videanu si Gheorghe Flutur vor fi audiati, marti, la Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009. In sedinta de marti membrii Comisiei trebuie sa stabileasca si daca vor cere un punct de vedere de la Parchet cu privire la refuzul lui Gabriel Oprea, Neculai Ontanu si Anghel Iordanescu de a face declaratii in timpul audierilor de saptamana trecuta.

Comisia de ancheta isi va relua activitatea marti, de la ora 10.00, cand vor fi audiati fostul premier si presedinte PDL Emil Boc, precum si fostii lideri PDL Radu Berceanu, Adriean Videanu si Gheorghe Flutur, implicati in campania electorala din 2009.

Miercuri vor fi audiati si social-democratii Dan Sova si Dan Nica, cel din urma fost ministru de Interne, care a plecat din functie cu putin timp inainte de alegeri. Tot miercuri va fi audiat si Dan Radu Rusanu (PNL) si vor fi continuate discutiile cu fostul ministru Eugen Tomac.

Tot in sedinta de marti se va decide cand va fi audiat la Comisie fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu, scrie News.ro.

Un alt punct de pe agenda se refera la posibila sesizare a Parchetului, dupa ce mai multe persoane chemate la audieri au refuzat sa faca declaratii, pe motiv ca exista un dosar pe rol in acest caz.

"A fost o zi mai interesanta in activitatea Comisiei (...) Am debutat cu scrisoarea domnului Gabriel Oprea in dimineata aceasta. Am facut o consultare cu colegii din Comisie si a ramas ca in cursul diminetii de marti sa analizam varianta in care vom solicita un punct de vedere de la Parchetul General. Evident ca lucrul acesta se va referi si la modul in care domnul Anghel Iordanescu s-a prezentat in fata Comisiei. Pana la urma, spetele par sa fie asemanatoare", a spus Mihai Fifor, la finalul sedintei de miercuri.

Intrebat daca i s-a parut ca atitudinea celor trei a parut o sfidare, Fifor a comentat ca unii membrii ai Comisiei au catalogat comportamentul lui Oprea, Ontanu si Iordanescu in acest fel.

"A fost o retinere, evident, in a face declaratii in fata Comisiei. Coincidenta sau nu, cel putin in cazul domnului general Oprea si domnului general Iordanescu, (...) lucrurile seamana izbitor de mult in abordarea vizavi de lucrarile Comisiei", a mai spus Fifor.

Discutiile privind sesizarea Parchetului cu un punct de vedere au aparut dupa ce Gabriel Oprea nu s-a prezentat la audieri, trimitand o scrisoare prin care anunta ca are nevoie de acordul procurorilor pentru a da declaratii, iar Anghel Iordanescu si Neculai Ontanu au dat declaratii vagi, refuzand sa dea informatii suplimentare despre intalnirea de acasa de la Gabriel Oprea, pe motiv ca exista o ancheta in rem in acest caz.

Citeste si:
13 cele mai inspirate bancuri politice din trecut si prezent
13 cele mai inspirate bancuri...

Gabriel Oprea a trimis o scrisoare Comisiei de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, in care le cere membrilor comisiei sa solicite acordul prealabil al organului judiciar competent in vederea audierii sale in Parlament, avand in vedere ca a fost audiat la PICCJ, in calitate de martor, cu privire la acelasi subiect, intr-un dosar in care s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem.

”Nu m-a chemat nimeni”, a declarat Adriean Videanu pentru News.ro intrebat daca merge marti la comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.