"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, va efectua in perioada 4-9 iunie a.c. o vizita in Statele Unite ale Americii.

Elementul central al acestei vizite este constituit de intrevederea oficiala a Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, cu Presedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump, in data de 9 iunie a.c.

Intrevederea celor doi inalti oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare si extindere a Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv in contextul in care in acest an se implinesc 20 de ani de la lansarea acestuia. Astfel, Presedintele Klaus Iohannis va aborda prioritatile de actiune in cadrul relatiei bilaterale si va reconfirma angajamentul ferm al tarii noastre de a ramane un aliat predictibil, stabil si de incredere al Statelor Unite", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

De asemenea, seful statului "va participa in data de 5 iunie a.c., in calitate de invitat de onoare, la Forumul Global al prestigioasei organizatii American Jewish Committee (AJC), care are peste 110 ani de existenta. Cu acest prilej, AJC va acorda Presedintelui Klaus Iohannis distinctia „Light Unto the Nations”, cea mai inalta distinctie a organizatiei care se decerneaza unor sefi de stat sau de guvern in semn de recunoastere pentru impactul international important in domeniul pacii, securitatii, democratiei, promovarii valorilor umane".