Politica 1 Iunie 2017 15:45 de Clara Vacaru
Un stimulent financiar in cuantum de 2.500 de lei ar putea fi acordat pentru fiecare nou-nascut, conform unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei din 8 iunie a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, scrie Agerpres.

Sumele ar urma sa fie acordate de catre Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti. Pentru obtinerea stimulentului, este necesar ca macar unul dintre parinti sa aiba domiciliul sau resedinta pe raza Municipiului Bucuresti, iar nasterea copilului sa fi fost inregistrata intr-o maternitate din cadrul unitatilor sanitare cu paturi de la nivelul Capitalei, scrie Hotnews.ro.

Cererea privind acordarea stimulentului se va depune la DGASMB, impreuna cu documentele doveditoare: certificatul de nastere al copilului; o cerere tipizata; biletul de iesire din spital/certificat medical constatator al nasterii emis de catre unitatea sanitara; extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar, dupa caz.

Termenul de depunere a dosarului este o luna de la data nasterii copilului.

In expunerea de motive, semnata de primarul general, Gabriela Firea, se arata ca, potrivit prevederilor Legii asistentei sociale nr. 292/2011, autoritatile administratiei publice locale sunt obligate sa intervina pentru prevenirea, limitarea sau inlaturarea efectelor temporare ori permanente ale situatiilor care pot genera marginalizarea sau excluziunea sociala a persoanei, familiei, grupurilor ori comunitatilor.

Datele Eurostat bazate pe recensamantul din 2011 arata ca Romania se afla printre primele cinci state din 28 in care declinul demografic este cauzat atat de sporul natural negativ, cat si de migratia neta cu valori negative.

Propunerea stimulentului este motivata de multiplele cheltuieli pe care o familie tanara trebuie sa le realizeze odata cu venirea pe lume a unui nou-nascut.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.