Politica 31 Mai 2017 14:44
Numarul redus de piste pentru biciclete l-a determinat pe Victor Ciorbea sa reclame incalcarea art. 22 si art. 35 din Constitutia Romaniei. Avocatul Poporului sustine ca numarul redus al pistelor afecteaza dreptul la viata, integritate fizica si psihica, dar si sanatatea mediului. 

Victor Ciorbea se autosesizeaza in contextul numarului redus de piste pentru biciclisti, din Municipiul Bucuresti. Prin acest comportament, reclama o posibila incalcare a articolelor 22 si 35 din Constitutia Romaniei, articole ce prevad dreptul la viata si integritate fizica si psihica, precum si sanatatea mediului.

Sesizarea apare in contextul amplei campanii demarate de Politia Rutiera, inca din luna ianuarie a acestui an. Principalul obiectiv al acesteia viza informarea biciclistilor, cu privire la drepturile, dar si obligatiile pe care le au. Initiativa a luat nastere ca urmare a modificarii Codului Rutier.

Numarul tot mai mare al biciclistilor a atras atentia asupra pericolelor la care se expun acestia. Cetatenii care merg pe bicicleta pot deveni foarte usor victimele unor accidente rutiere, intr-un oras atat de aglomerat, cum este Bucurestiul, unde cele mai multe dintre regulile de circulatie nu sunt respectate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.