Politica 29 Mai 2017 14:08
Dupa ce cancelarul german Angela Merkel a afirmat ca Europa "trebuie sa isi ia soarta in propriile maini" si "sa lupte pentru propriul destin", reactia fostului presedinte Traian Basescu nu a intarziat sa apara, scrie romanialibera.ro.

"Am vazut declaratiile doamnei Angela Merkel: “Europa trebuie sa isi ia soarta in propriile maini”. (...)

Nu, doamna Merkel! Trump are dreptate. America s-a saturat sa aloce 5,5 % din PIB pentru a face fata amenintarilor militare ale Coreei de Nord, Iranului, ISIS, etc., sa tina deschise si in siguranta liniile maritime, sa tina piept agresivitatii lui Putin. In acest timp, noi, Uniunea Europeana Sociala, alocam doar putin peste 1% pentru cheltuielile militare. America are dreptate sa ne avertizeze ca securitatea costa si ca nu ne respectam obligatiile de state membre NATO, lasand mare parte din sarcina propriei noastre aparari pe spinarea contribuabilului american.

S-a suparat doamna Merkel ca Trump nu a vrut sa confirme semnarea acordului de la Paris, din decembrie 2015, cu privire la schimbarile climatice. Din nou, Trump are dreptate. Uita doamna Merkel ca, numai anul trecut, autoritatile americane au descoperit milioane de autoturisme produse de Germania care aveau certificatele de emisie de noxe falsificate. Si, atunci, cum sa creada Trump in Germania, care, pe de o parte, militeaza pentru reducerea emisiilor de noxe, iar, pe de alta, falsifica in masa propriile certificate? Daca asta s-a intamplat la autoturisme, oare cum o fi cu emisiile din industria germana care nu sunt controlate de americani? (...)

Altfel, o Europa dominata de Germania, ne poate aduce aminte cu usurinta de dezastrul secolului XX, marcat de doua conflagratii mondiale.
Pentru propria ei securitate, Europa are nevoie de parteneriatul strans cu America, singurul care poate tempera revenirea la o dominatie germana, partajata cu Rusia, pe batranul continent. Respect Germania, dar nu pot sa nu invat din istorie", a scris liderul PMP pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.