Politica 18 Mai 2017 10:36
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat joi, la Parlament, ca punctul de vedere asumat de Guvern privind exceptia de neconstitutionalitate invocata de fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la pragul abuzului in serviciu, a fost intocmit de catre Ministerul Justitiei si nu crede ca l-a suparat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, cu aceasta pozitie.

Intrebat daca punctul de vedere asumat de Guvern privind exceptia de neconstitutionalitate invocata de Bombonica Prodana la pragul abuzului in serviciu a fost intocmit la Ministerul Justitiei, Tudorel Toader a raspuns afirmativ.

”De catre colegii nostri, nu le fac eu punctele de vedere. Avem o directie care se ocupa cu asa ceva, dar cred ca in subsidiar va intereseaza altceva. Va raspund la intrebarea pe care nu ati pus-o: sunt doua ipoteze total diferite. O ipoteza care a fost rezolvata de Curtea Constitutionala prin decizia 405. Exista o jurisprudenta si dupa lege, dupa articolul 29 din Legea 47, ca atunci cand o problema de Drept e rezolvata de CCR prin admiterea exceptiei, ori de cate ori vine altcineva si critica acelasi text de lege din aceeasi perspectiva, exceptia devine inadmisibila”, a explicat ministrul Justitiei.

El a mai spus ca, ”prin decizia 405, Curtea Constitutionala a admis exceptia de neconstitutionalitate cu privire la sintagma «indeplineste in mod defectuos»”.

”Ori de cate ori cineva se raporteaza la 405, critica este inadmisibila. Daca un autor de exceptie critica aceeasi lege, acelasi articol din alta perspectiva, cum este de exemplu in cazul la care faceti referire, atunci nu mai este competenta nici a Ministerului Justitiei, nici a Guvernului, este competenta exclusiva a CCR”, a completat Tudorel Toader.

Ministrul a sustinut ca „daca ne raportam la 405, este inadmisibila, daca ne raportam la lipsa pragului, nu este problema Guvernului, a ministerului, e problema exlcusiva a CCR care va stabili ca trebuie sau ca nu trebuie”.

Intrebat daca l-a suparat pe Liviu Dragnea punctul sau de vedere, Tudorel Toader a raspuns negativ, noteaza News.ro.

Citeste si:
Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică proiectul de...
Ministerul Justiției a lansat...

Citeste si: Executivul cere CCR sa respinga exceptia ridicata de fosta sotie a lui Dragnea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.