Politica 17 Mai 2017 15:07
Dupa ce Comisia juridica a Camerei deputatilor a respins, miercuri, cererea de urmarire penala a deputatului PSD Eugen Bejinariu, amanata la finalul legislaturii trecute, reactia presedintelui interimar al PNL nu a intarziat sa apara, Raluca Turcan criticand votul dat de PSD, ALDE si UDMR, scrie hotnews.ro.

"O noua dovada a pozitionarii PSD-ALDE impotriva actului de Justitie.

In Comisia juridica, pe cazul Bejinariu, actuala majoritate parlamentara a votat pentru blocarea anchetei penale. Culmea, este aceeasi majoritate care declarativ revendica ridicarea MCV. Or, toate rapoartele Comisiei Europene au criticat exact acest lucru: blocarea in mod nejustificat a dosarelor de coruptie in Parlament.

Aceasta majoritate PSD-ALDE nu reuseste sa inteleaga faptul ca toti trebuie sa fim egali in fata Legii si sa nu mai avem cazuri de politicieni asezati deasupra ei.

Nimic nu il impiedica pe dl. Bejinariu sa le solicite colegilor sa voteze favorabil continuarii anchetei, tocmai pentru ca un judecator sa se poata pronunta asupra vinovatiei sau nevinovatiei domniei sale. Nu este rolul Parlamentului sa stabileasca vinovatii, dar e rolul acestui for sa permita acest parcurs.

PNL, ca de fiecare data, a votat transparent si favorabil solicitarea privind continuarea anchetei, conform deciziei asumate in ultimii ani de zile. La fel vom vota si in plenul Camerei Deputatilor. Solicitam majoritatii parlamentare sa adopte aceeasi conduita, pentru ca este singura corecta", a scris Raluca Turcan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.