Politica17 Mai 201713:51de Clara Vacaru

Lectura de un minut

Calin Popescu-Tariceanu considera ca arhiva SIPA ar trebui distrusa, pentru a nu mai exista niciun fel de "instrument de santaj" la adresa unor judecatori si procurori aflati in activitate.

"Aceasta arhiva SIPA pur si simplu ar trebui, in opinia mea, distrusa, astfel ca sa nu mai existe niciun fel de instrument de santaj la adresa celor care probabil inca mai sunt in zona judecator/procuror. Probabil ca unii dintre ei au iesit la pensie de cand e arhiva, nu stim, dar ceilalti, care sunt inca in serviciu activ, sa nu planeze asupra lor aceasta amenintare, pentru ca nu mi se pare normal ca elementele de viata privata sa poata sa fie folosite impotriva lor, astfel incat judecata lor sa fie distorsionata de temerea dezvaluirilor", a afirmat Tariceanu la B1TV, potrivit Agerpres.

El a subliniat ca elementele din viata privata a celor care lucreaza in justitie incluse in documentele arhivei SIPA pot fi folosite pentru "santaj".

"Din ce a aparut in spatiul public despre arhiva SIPA, ce aflam? Ca in dosarele celor care lucreaza in justitie, deci, judecatori, probabil si procurori, in loc ca serviciul respectiv sa se ocupe de partea de protectie a lor in ceea ce priveste tentativele de coruptie, legaturile nesanatoase intre judecatori, procurori si cei care erau acuzati sau condamnati, aflam ca se strangeau informatii inclusiv despre viata lor privata, elemente care sigur ca pot sa fie oricand folosite pentru un frumos santaj. Nu ar fi o originalitate nici in Romania. Si eu cred ca, din acest motiv, ar fi normal ca aceasta arhiva sa nu fie predata, sa ne trezim peste nu stiu cata vreme ca iarasi e sparta, e folosita sau nu stiu ce", se arata in transcriptul emisiunii tv postat miercuri de Tariceanu pe Facebook.

Citeste si:
Tăriceanu îi compară pe liberali cu cei din „Clanul Sicilienilor”
Tăriceanu îi compară pe...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.