Politica 16 Mai 2017 13:31
Madalina Dobrovolschi, purtatorul de cuvant al presedintelui, a sustinut ca in ceea ce priveste arhivele SIPA, trebuie "respectata si aplicata" legislatia in vigoare, care a functionat in cadrul Ministerului Justitiei, informeaza digi24.ro.

"Exista o legislatie foarte clara, aplicabila in acest caz, exista persoane indreptatite sa faca toate demersurile in aceasta situatie. Nu presedintele Romaniei este cel care a clasificat aceste informatii si, evident, Administratia Prezidentiala nu are atributii in domeniul clasificarii si desecretizarii. Pur si simplu, legislatia in vigoare trebuie respectata si aplicata", a declarat Madalina Dobrovolschi.

Evenimentul Zilei a scris ca parte din arhiva SIPA - care ar contine de la 10.000 de dosare pana la 21.000 de documente, inclusiv 3.000 de dosare ale magistratilor - a fost copiata, iar unele documente au fost sustrase si chiar distruse. Serviciul Independent pentru Protectie si Anticoruptie a fost infiintat in 1991, ca structura in subordinea Directiei Generale a Penitenciarelor, si trebuia sa urmareasca faptele din penitenciare. In 1997, Valeriu Stoica, atunci ministru al Justitiei, a trecut SIPA in subordinea MJ, pentru ca structura sa se ocupe si de protectia magistratilor.⁠⁠⁠⁠

Citeste si:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.