Politica 14 Mai 2017 12:21
Deputatul USR Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene in Guvernul Ciolos, a pierdut duminica dimineata, in urma votului de baraj, functia de vicepresedinte al partidului in favoarea presedintei USR Sibiu, Raluca Amariei.

Cristian Ghinea a obtinut duminica dimineata, la votul de baraj pentru functia de vicepresedinte al USR, doar 55 de voturi din totalul de 192 valabil exprimate, in timp ce contracandidata sa, Raluca Amariei, a inregistrat 135 de voturi, devenind astfel cel de-al saptelea vicepresedinte al partidului. Desi a pierdut functia de vicepresedinte, Ghinea va ramane membru in conducerea centrala a formatiunii.

Un vot de baraj a fost dat si pentru ultimul loc de membru simplu in Biroul National al USR, unde contracandidati au fost Dan Ivan, presedintele USR Maramures, si senatorul George Marussi. Ivan a reusit sa se impuna, duminica dimineata, cu 139 de voturi in fata lui Marussi, care nu a mai prins astfel nicio functie in conducerea partidului.

Votul pentru ultima functie de vicepresedinte si pentru ultima pozitie de membru in Biroul National a fost reluate duminica dimineata, dupa ce sambata a fost inregistrat un balotaj la respectivele functii. Astfel, deputatul Cristian Ghinea si presedintele USR Sibiu, Raluca Amariei, au obtinut acelasi numar de voturi, 143 pentru pozitia de vicepresedinte, iar Dan Ivan, presedintele USR Maramures, si senatorul George Marussi, au obtinut, fiecare, cate 112 voturi.

Nicusor Dan a fost reconfirmat in functia de presedinte al Uniunii Salvati Romania in cadrul Congresului USR care a avut loc, sambata, la Cluj-Napoca, el obtinand 173 de voturi. Deputatul de Cluj Emanuel Ungureanu s-a clasat al doilea in competitia pentru postul de presedinte, cu 61 de voturi. Consilierul parlamentar Serban Marinescu a obtinut 14 voturi, iar Cornelia German, trei.

Ca vicepresedinti au fost alesi presedintele USR Cluj, Elek Levente, senatorul Vlad Alexandrescu, deputatul Ion Stelian, deputatul Dan Barna, deputatul Ionut Mosteanu si deputatul Cristian Seidler.

Tot in Biroul National au mai fost alesi, ca membri simpli, Clotilde Armand (consilier sector 1), Catalin Drula (deputat USR Timis), Cristian Ghica (senator USR Bucuresti), Chereji Florin Silviu (membru USR Cluj), Cornel Zainea (deputat USR Ilfov), Claudiu Nasui (deputat USR Bucuresti), Radu Mihail (senator USR Diaspora,)Florina Presada (senator USR Bucuresti), George Taranu (membru USR Iasi), Ion Voinea (membru USR Bucuresti), Arsu Alin Ionut (consilier local USR Bucuresti), relateaza News.ro.

Citeste si:
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD. Ce acuzații grave i...
Deputatul Aurel Bălășoiu a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.