Politica 11 Mai 2017 16:00
Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat ca vrea ca MCV sa fie ridicat pana la preluarea de catre Romania a presedintiei Consiliului European.

"Romanii trebuie sa fie mandri de parcursul lor european, iar noi ne-am imbogatit prin prezenta Romaniei in UE Romania este o mare natiune", a spus Juncker, citat de digi24.ro.

"As vrea ca pana atunci, iar aceasta este o promisiune pe care am facut-o la inceputul mandatului meu, as vrea ca pana atunci, MCV sa fie anulat. Nu se poate sa prezidezi UE cand ai impresia ca este controlat, observat de altii. Trebuie sa inceteze si va inceta. Vreau ca pana la presedintia romana, Romania sa faca parte din Spatiul Schengen. Romania a indeplinit toate criteriile, va trebuie sa recunoastem acest lucru si sa acordam statutul de membru al Spatiului Schengen Romaniei. Nu vreau, pe masura ce se apropie momentul sa facem acest lucru, in conditiile in care s-a intamplat deja acest lucru in urma cu cativa ani, sa fie adaugate noi criterii si noi conditii celor existente deja", a mai spus presedintele CE, citat de stirileprotv.ro.

"Cred ca Romania si Uniunea Europeana (…) pot face multe lucruri impreuna", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.