Politica 11 Mai 2017 13:38
Majoritatea parlamentara a votat joi infiintarea Comisiei de ancheta parlamentara privind alegerile prezidentiale din 2009 si obiectivele acesteia, ocazie cu care fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu, senator PMP, a declarat ca, daca in urma anchetei va fi pus Mircea Geoana presedinte, actualul presedinte Klaus Iohannis ar fi pus intr-o "situatie stanjenitoare", iar el ar putea sa mai candideze o data.

"Nu il faceti pe Geoana presedinte, l-ati pune intr-o situatie stanjenitoare pe domnul Iohannis care ar trebiu sa plece la Sibiu pana isi face asta mandatul", a spus Basescu.

El a revenit apoi la microfon si a adaugat: "Sa stiti ca daca il puneti pe Geoana presedinte, am dreptul sa mai candidez o data si va fi vai de voi. Si va rog sa nu o mai amenintati pe dna Raluca Turcan ca nu il mai puneti pe (Eugen) Nicolaescu la BNR daca nu voteaza (comisia - .r.) ca nu e frumos sa faceti santaj in parlament."

PNL si USR au criticat acest demers si au anuntat ca voteaza impotriva.

Deputatul USR Stelian Ion a declarat ca acesta "contravine flagrant principiul separatiei puterilor in stat", precizand ca unele dintre obiectivele comisei "sunt de-a dreptul elucubrante".

Au fost 241 voturi "pentru" si 86 "impotriva", arata HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.