Politica 11 Mai 2017 10:30
Cristian Ghinea a anuntat, marti, la Parlament, ca strange semnaturi pentru infiintarea unei comisii de ancheta cu privire la sistemele IT pe care statul le foloseste, precizand ca cererea este semnata deja de 28 de deputati USR si 16 liberali si va fi depusa saptamana viitoare, transmite Digi24 care citeaza News.ro.

Deputatul USR a facut apel catre toti deputatii, atat din opozitie cat si de la putere, sa semneze pentru infiintarea comisiei respective.

„Propunem noi o comisie de ancheta pentru care strangem semnaturi de la deputatii USR si PNL pentru o comisie de ancheta legata de digitalizarea statului, de sistemele de IT pe care statul le foloseste. Anul trecut fostul Guvern a demarat un proces amplu de debirocratizatre care a avut efecte limitate - principiul pe care vroiam sa il aplicam era urmatorul: statul nu ar mai trebui sa trimita cetateanul la o alta institutie a statului dupa hartii, pur si simplu aceste institutii ar trebui sa comunice intre ele prin baze de date (...) Acest lucru nu este posibil, pentru ca aceste baze de date sunt ramase in urma, nu sunt actualizate sau sunt prost facute”, a declarat Cristian Ghinea.

Deputatul a subliniat ca s-a facut „un jaf” in ceea ce priveste digitalizarea sistemului public, precizand ca nu numai furtul este problema, ci ca nu se poate guverna modern in Romania „avand genul acesta de sisteme IT”.

„Aceasta cerere de ancheta este semnata de 28 de deputati USR si la grupul parlamentar PNL erau marti 16 semnaturi. Multumesc foarte mult doamnei Raluca Turcan si deputatului PNL Pavel Popescu din Comisia de IT pentru ca ne-au sprijinit in acest demers si invit celelalte partide atat din opozitie cat si de la putere sa semneze aceasta cerere de creare a unei comisii parlamentare de ancheta, pe care o sa o supunem Biroului Permanent”, a afirmat Ghinea.

El a spus ca, potrivit raportului Corpului de control al prim-ministrului de anul trecut, intre 2011 - 2016 statul roman a platit 3,7 miliarde de lei, adica 700 de milioane de euro, pentru sisteme IT.

Citeste si:
Cristian Ghinea: Nicolae Ciucă, un om decent; de ce nu mai e USR la...
Cristian Ghinea: Nicolae...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.