"In legatura cu legea gratierii, domnul presedinte al PSD, Liviu Dragnea, a ajuns la concluziile PNL si nu mai apreciaza ca ar fi nevoie de o astfel de lege.(...)

Sper ca nu este doar o pozitie conjuncturala a domnului Dragnea ocazionata de vizita presedintelui Juncker in Romania, fiindca de regula PSD are acest comportament cand avem oaspeti din Europa in tara, se comporta decent, civilizat si, imediat ce decoleaza avionul cu partenerii nostri in alte zari, schimba comportamentul", a spus Predoiu, potrivit jurnalul.ro, care citeaza Agerpres.

Presedintele PSD a sustinut ca avand in vedere ca Legea gratierii a plecat de la problemele din penitenciare si a ajuns la alte probleme ale justitiei, survine intrebarea in ce masura mai este oportuna.

"Membrii din Comisia Juridica nu au avut mandat de la partid, nu au avut solicitare de la partid sa sustina gratierea faptelor de coruptie (...). Am ascultat ce au spus colegii nostri in aceasta sedinta le-am spus si punctul meu de vedere: indiferent de argumentele aduse, atat in sedinta, cat si in spatiul public, eu am ridicat aceasta problema colegilor mei sa ne gandim serios in perioada urmatoare daca aceasta lege a gratierii mai este oportuna. Din pacate, s-a plecat in elaborarea ei de la conditiile de detentie din Romania si acum se incearca sa se rezolve alte probleme ale sistemului de justitie si de care se vorbeste de luni de zile, poate chiar si de ani de zile", a declarat Liviu Dragnea.