Politica 11 Mai 2017 09:11
Premierul Sorin Grindeanu si-a indemnat colegii parlamentari din PSD sa fie ”foarte atenti” cand vor dezbate proiectul legii salarizarii unitare despre care liderul PNL, Raluca Turcan, anunta ca liberalii il vor elabora in varianta proprie, pentru ca istoria recenta a aratat ca taierile de salarii si pensii au venit din ”zona aceea”. Grindeanu le-a cerut parlamentarilor din opozitie sa ”iasa din ipocrizie si sa fie constructivi”.

”Doamna Turcan anunta in urma cu vreo doua zile ca o sa vina si dansii cu o lege a salarizarii unitare in oglinda. Consider ca e un lucru extraordinar de bun acesta. Eu nu sunt parlamentar, dar ii rog pe colegii mei si nu vreau sa fiu inteles gresit, dar as vrea sa fie foarte atenti cand vor discuta despre aceasta lege ca, de obicei cand a venit din partea aceea, s-au taiat salarii si pensii. Nu vorbim de o istorie foarte indepartata din acest punct de vedere, ba chiar apropiata”, a declarat Sorin Grindeanu, miercuri seara la Antena 3.

Premierul a subliniat ca toate criticile constructive le analizeaza, dar nu intelege modul de a critica de dragul de a face acest lucru si i-a indemnat pe parlamentarii din opozitie ”in frunte cu doamna Turcan, sa iasa din ipocrizie”.

”Eu inteleg ca la cei din opozitie si nu doar, exista asa un cor care isi arata non stop ingrijorarea – nu-i un lucru rau. De fiecare data cand exista o critica de tip constructiv, eu o percep in modul acesta, o analizez si eu si colegii mei si ii indemn pe toti sa faca acest lucru, dar cand critici de dragul de a critica si ca intelegi ca nu e bine sa marim slariile medicilor, profesorilor... nu mai inteleg. Atunci ar trebui acesti domni, in frunte cu doamna Turcan, sa vina in fata romanilor si sa spuna ca nu sunt de acord cu maririle salariilor medicilor si profesorilor pentru ca altfel este o ipocrizie din care ii indemn sa iasa. Sa fie constructivi, sa vina cu amendamente constructive in Parlament cand se va discuta aceasta lege, nu doar sa critice de dragul de a critica”, a subliniat Grindeanu.

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a cerut, luni, Partidului Social Democrat sa rescrie legea salarizarii unitare despre care a afirmat ca este ”o mare pacaleala, este un proiect cu grave carente si nesustenabil” si a anuntat ca formatiunea politica pe care o conduce va elabora aceasta lege in varianta proprie.

”Dupa o analiza temeinica articol cu articol a proiectului legii salarizarii unitare, raspunsul PNL este ca varianta PSD este o mare pacaleala, este un proiect cu grave carente, nesustenabil si care nu va conduce nici la echitate in sistemul public si nici la o echivalare intre anumite functii. (...) PSD sa rescrie legea salarizarii unitare. Orice incropire prin amendamente ar face ca unele probleme acoperite prin amendamente sa pocneasca si sa creeze prejudicii in alta parte”, a declarat Turcan, luni, la finalul sedintei Biroului Politic Permanent, scrie News.ro.

Citeste si:
Guvernul îngheață salariile și blochează angajările în sistemul...
Guvernul îngheață salariile...

Ea a precizat ca PNL va rescrie legea salarizarii unitare explicand ca liberalii vor pune pe masa un proiect care ”sa aiba la baza cateva principii absolut necesare pentru ca orice proiect care aduce in discutie salarizarea unitara in sistemul bugetar sa rezolve problemele din sistemul public de salarizare”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.