Politica 9 Mai 2017 11:23
Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a transmis un mesaj cu ocazia zilei de 9 mai.

"Ziua de 9 mai ne da triple motive de sarbatoare: independenta Romaniei acum 140 de ani, semnarea actului de nastere a Europei acum 67 de ani, si sfarsitul celui de al doilea razboi mondial acum 72 de ani.

Intr-un fel, cele 3 evenimente pe care le marcam astazi fac referire la aceleasi valori – unitate, autodeterminare, umanitate, libertate si democratie. (...)

Nu in ultimul rand, trebuie sa nu uitam niciodata incheierea celui mai negru moment din istoria recenta a omenirii – al doilea razboi mondial – pentru a le arata generatiilor care vin ca doar ratiunea, intelepciunea, valorile comune, democratia – sunt cele care depasesc ura, intoleranta, extremismul si xenofobia.

In toate aceste trei evenimente istorice a fost decisiva interventia unor lideri puternici, lucizi si determinati care au lasat deoparte micile teluri personale sau de grup, idealurile imediate mediocre si au pus in miscare istoria, au impins umanitatea inainte, punand in realitate idealuri la care majoritatea politicienilor de astazi nu are nici macar capacitatea sa se raporteze. Din pacate.

Sunt trei lectii pentru omenire, nu doar pentru Romania sau Europa. Dar sunt, in primul rand, o lectie pentru fiecare dintre noi", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Citeste si:



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.